Wij rijden CO² neutraal

Sinds begin deze maand zijn wij overgestapt naar Travelcard voor onze brandstoffen. Bij elke liter brandstof wordt er een klein bedrag doorberekend. Met onder andere deze extra inkomsten financieren zij projecten over de hele wereld om de uitstoot van CO² te compenseren.

Een voorbeeld van een project is het plaatsen van windmolens, zodat minder kolencentrales nodig zijn. Ook wordt er op gebieden waar veel methaangassen vrijkomen maatregelen genomen, zodat deze gassen niet vrij komen. Dit maakt de luchtkwaliteit aanzienlijk beter.

“Het overgrote deel van de projecten vindt plaats in ontwikkelingslanden. De reden hiervoor is dat CO²-compensatie juist hier van toegevoegde waarde is. Door te investeren in ontwikkelingslanden zal hier sneller een transitie naar duurzame energie plaatsvinden. Bovendien dragen projecten hier veelal bij aan de ontwikkeling van de regio en het creëren van werkgelegenheid” Zoals te lezen is op de website van Travelcard.

Op deze manier kunnen wij meehelpen de wereld een klein stukje groener te maken.

CO2 compensatie logo def v3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: